Dela

Kontakta oss

Wikners i Persåsen vinner Stora Turismpriset 2020

Flera tuppar i trä står samlade bredvid en gran ute i naturen.

Årets Stora Turismpris delas ut till ett företag eller annan organisation i varje län som under coronapandemin arbetat med sin verksamhet på ett innovativt och hållbart sätt. Vi gratulerar Wikners i Persåsen som står som länsvinnare i Jämtland Härjedalen.

Wikners i Persåsen koras alltså som en av vinnarna av Stora Turismpriset 2020 utifrån sitt arbete med att utveckla besöksnäringen i södra Storsjöbygden samt att lyfta upplevelser som gör att besökarna väljer att stanna längre och göra mer i området. Bland annat har de medverkat i arbetet med att ordna en pop-up turistinformation i Åsarna.

Turism och besöksnäringen har varit hårt utsatt under pandemin. Men det är glädjande att se att vi har så många företag i Sverige som tänker nytt och ställer om sin verksamhet både på kort sikt och för framtiden. Vinnarna är utmärkta exempel på detta från hela Sverige, säger Lars Christensen, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Nytt bedömningskriterium

Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism delar för 27e året i rad ut Stora Turismpriset. Med anledning av coronapandemin har de valt att ändra årets bedömningskriterium:

"Organisationen arbetar under coronapandemin med sin verksamhet på ett hållbart och innovativt sätt för att vända de negativa konsekvenserna av krisen till något som utvecklar verksamheten."

Läs mer om Stora Turismpriset 2020

På Tillväxtverkets hemsida kan du läsa mer om Stora Turismpriset 2020 och Wikners i Persåsens arbete med att stärka den regionala besöksnäringen.

Klicka här för att komma till Tillväxtverkets hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad: 2020-09-15 15.29