Dela

Kontakta oss

Värdskap, service och entreprenörskap stod i fokus under årets Företagarkväll.

Fredagen den 18 oktober gick den årliga företagarfesten av stapeln som anordnades av Bergs kommun tillsammans med Företagarna i Berg. Temat för denna kväll var värdskap och priser delades ut till Årets Serviceföretag, Årets Serviceperson, Årets Företagare i Berg samt Årets Hållbara Företag i Berg.

Att hylla och uppmärksamma det lokala näringslivet är ett årligen återkommande evenemang i Bergs kommun, och i år var inget undantag. 36 lokala företag och över 100 personer var på plats på Norsgården i Rätan där kvällens moderator Marcus Ståhl guidade gästerna genom mingel, menyer samt prisutdelningar.

Guldstjärnan 2019

Under kvällen delade Bergs kommun ut priset Guldstjärnan till Årets Serviceföretag samt till Årets Serviceperson. Inför årets omröstning visade kommunens invånare stort engagemang där över 1700 personröster lades på att rösta fram Guldstjärnevinnarna i respektive kategori.

Årets Serviceperson

Först ut i Guldstjärnans prisutdelning var Årets Serviceperson som detta år tilldelades Emil Svensson som arbetar på Åsarna Skicenter. Han vann med motiveringen:

Med ett genuint engagemang möter Emil alla besökare på Åsarna Skicenter med ett leende på läpparna. Emil är en person som ser varje kund och gör sitt yttersta för att kunna erbjuda bästa tänkbara service vid varje tillfälle. Emil är som klippt och skuren för sitt jobb!

Emil Svensson beskriver sin syn på service:

Bra service för mig är att självklart vara god och tillmötesgående men även att finnas där och ge varje kund den tid de behöver och inte bara liksom gå in på kanske just den prylen de är ute efter, utan vara lite mer personlig och ta det ett steg extra.

Övriga finalister i kategorin Årets Serviceperson: Leena Grubb, Marlene Åslund, Patric Grubb samt Ylva Forsanker & Björn Forsanker.

Årets Serviceföretag

Priset för Årets Serviceföretag tilldelades Klövsjö Stenugnsbageri med motiveringen:

Klövsjö Stenugnsbageri är det lilla bageriet med det stora hjärtat. Tjejerna jobbar dygnet runt med glatt humör och med tron på att ekologiska och bra råvaror skapar hållbara produkter för både miljön och hälsan. Med stor flexibilitet och en ”bakdörr” som alltid står öppen är bageriet populärt och omtalat bland turister och bybor.

Erika Dillner, grundare till Klövsjö Stenugnsbageri, beskriver deras syn på service:

”Service för oss är att vi finns tillgängliga för lokalbefolkning och turister 24 timmar om dygnet- i princip”

Övriga finalister till Årets Serviceföretag: Ovikens Byggshop & Granngården HimlaVacker, ICA Ljungdalen samt Larssons i Oviken.

Årets lokala vinnare kommer nu att gå vidare till länsfinalen som arrangeras på länsresidenset i början av år 2020.

Årets företagare i Berg 2019

Företagarna i Berg delar årligen ut priset Årets företagare i Berg för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut över hela Sverige där de lokala vinnarna går vidare till en regionfinal, vilket i Jämtland avgörs på Guldgalan. Priset för Årets företagare i Berg gick i år till Mattias Ahlberg/Skoterdelen, Ahlberg Sweden AB.

Årets Företagare i Berg startade som enskild firma för 14 år sedan och omsatte några hundra tusen. Idag med 10 anställda - alla från Bergs kommun - omsätter aktiebolaget 30 miljoner och gör en vinst på ca 6%. Med fokus på god arbetsmiljö, bra kvalité och en stark drivkraft vill företagaren växa ännu mera och har ett imperium som mål! Företagarna Berg är stolta över att få gratulera Mattias Ahlberg, Skoterdelen, Ahlberg Sweden AB till Årets Företagare i Berg 2019.

Årets Hållbara företag i Berg 2019

För första gången någonsin delar Länsförsäkringar Jämtland ut priset Årets Hållbara företag lokalt i varje kommun. Priset i Bergs kommun tilldelades Wikners i Persåsen.

Wikners i Persåsen går nu vidare som kandidat till en av tre finalplatser på Guldgalan 2019.

Vi från Bergs kommun säger stort grattis till alla vinnare och önskar dem stort lycka till i den vidare tävlingen.

Uppdaterad: 2019-11-28 08.36