Dela

Kontakta oss

Sam jobbar för den framtida kompetensförsörjningen

Tidigare har vi meddelat om Näringslivskontorets riktade satsning för den framtida kompetensförsörjningen. Nu är arbetet i full gång och Hussam "Sam" Nashawi välkomnar fler företag att engagera sig i frågan.

Med utgångspunkt i de allt mer tuffa förhållandena på arbetsmarknaden har Näringslivskontoret i nära samarbete med Arbetsförmedlingen påbörjat en riktad insats för att skapa bättre förutsättningar för den framtida kompetensförsörjningen.

Hussam "Sam" Nashawi är ansvarig för arbetet och har under våren varit i kontakt med företagare i främst Åsarna.

Fram till idag har jag varit i kontakt med alla företag som är registrerade i Åsarna, men i dagsläget är det få som anser att de har behov av att anställa eller inte har tid.

Samtidigt menar Sam att kompetensförsörjningen är en långsiktig fråga och att många företagare ser positivt på Näringslivskontorets arbete även om de själva inte har behovet i dagsläget.

Arbetet fortsätter nu med att ta kontakt med fler företagare, med start i Klövsjö och Rätan. Ett vykort med tips och fakta skickas ut till alla företag och därefter kommer Sam att kontakta företagen per telefon för att stämma av läget och eventuellt boka in ett möte.

Sam har även, tillsammans med Arbetsförmedlingen och kommunens Arbetsmarknadsenhet, bjudit in företagare till träffar i Åsarna och Klövsjö för att skapa ett bra erfarenhetsutbyte kring att anställa ungdomar, nyanlända, funktionsvarierade eller långtidsarbetslösa. Dessa träffar kommer även att erbjudas i kommunens övriga delar.

Vill du veta mer om den framtida kompetensförsörjningen?

Om du har funderingar kring kompetensförsörjning och rekrytering är du välkommen att kontakta Sam. Hans kontaktuppgifter hittar du här nedan.

Uppdaterad: 2019-10-01 15.16