Dela

Kontakta oss

Resenärsrekord på Snötåget

I snitt har över 100 resenärer per dag åkt med Snötåget, mellan Östersund och Mora, sedan premiären strax före jul. Aldrig tidigare har så många resenärer åkt sedan vintertrafiken startades.

Det är sjunde vintersäsongen som Snötåget trafikerar sträckan Östersund - Mora tur och retur. Antalet resenärer har växt kraftigt sedan starten 2012/2013 och hittills i år, jämfört med förra året, har antalet fördubblats.

En för besöksnäringen positiv kalender och rekordhögt bokningsläge gav stora förväntningar för den här säsongen och första tågavgången var fullbokad till sista plats.

– Det är jätteroligt att så många reser med Snötåget och jag är inte förvånad att det blir fler och fler, att resa med tåg har fått ett rejält uppsving, säger Peter Ekholm, vd Inlandsbanan AB.

Snötåget kom till med syfte att transportera skidturister till och från skidorterna i Vemdalsområdet men resenärsstatistiken visar att det endast är en mindre del av resenärerna som är fjällresenärer. Av de totalt antal resande hittills så har cirka en tredjedel klivit av och på vid Röjan station, där det finns möjlighet att ta sig vidare med Snöpendelns bussar till Vemdalsfjällen.

– Gästerna till inlandets turistdestinationer har hittills varit extremt bilberoende för att det inte funnits några attraktiva resealternativ. En satsning på Inlandsbanan med en utvecklad modern tågtrafik skulle betyda mycket för regionernas utveckling, säger Peter Ekholm.

Vill du veta mer, kontakta gärna:
Peter Ekholm, vd Inlandsbanan AB | 070 – 241 53 16, peter.ekholm@inlandsbanan.se

Uppdaterad: 2019-01-16 12.29