Dela

Kontakta oss

Omtanke och service hyllades på årets företagarkväll

Fredag den 12 oktober gick den årliga företagarfesten av stapeln som i år anordnades av Bergs kommun tillsammans med Svenstaviks Företagarförening, Åsarna Intresseförening och Företagarna i Berg. Service stod i fokus under kvällen och priser delades ut till Årets Serviceföretag, Årets Serviceperson samt Årets företagare.

Att uppmärksamma och hylla det lokala näringslivet är en fin gammal tradition i Bergs kommun, och i år var inget undantag. Till strålande väder samlades 75 lokala företagare i det nybyggda föreningshuset i Hackås. Kvällens moderator var Oskar Sergel som guidade gästerna genom mingel, menyer och prisutdelningar.

Guldstjärnan 2018

Först ut i prisutdelningen var Årets serviceperson som gick till den flerfaldigt nominerade Johnny Nystedt som jobbar i fiket på Fjällgymnasiet. Tyvärr hade han inte möjlighet att närvara under kvällen, men under en tidigare intervju berättade Johnny om sin syn på service:

Service för mig är att bemöta folk på ett bra vis och tillmötesgå andras behov och gärna göra det där lilla extra som folk inte förväntar sig alla gånger. Jag tycker om när folk blir glad helt enkelt, då blir min dag bra.
- Johnny Nystedt, Fjällgymnasiets fik

Övriga finalister för Årets serviceperson var Conny Lindahl, Karin Ryder, Marlene Åslund och Patric Grubb.

Priset för årets Serviceföretag gick i år till Systembolaget i Svenstavik. Såhär svarade butikschefen Angela Sjöstedt om deras syn på service:

Service för Systembolaget i Svenstavik betyder såklart att alla kunder ska känna sig välkomna när de kommer hit och att vår kunniga personal på ett inspirerande och personligt sätt ska kunna dela med sig av sin kunskap och ge goda tips och råd om vad som passar till olika maträtter. Sedan är det viktigt för oss att sälja med omsorg.
- Angela Sjöstedt, Butikschef på Systembolaget i Svenstavik

Övriga finalister för Årets serviceföretag var Handelsbanken, Kronans Apotek, Textilum och Vemdalen Catering.

Årets lokala vinnare kommer nu att gå vidare till länsfinalen som arrangeras på länsresidenset i början av år 2019.

Årets företagare i Berg 2018

Företagarna i Berg delar årligen ut priset Årets företagare i Berg för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut över hela Sverige där de lokala vinnarna går vidare till en regionfinal, vilket i Jämtland avgörs på Guldgalan. Priset för Årets företagare i Berg gick i år till Christoffer Borgefjäll/ Ovikens Mekaniska Verkstad AB.

Ovikens mekaniska verkstad, O-Mek. har drivits sedan 80-talet först av pappa och mamma men numera av sonen Christoffer Borgefjäll.
Med fokus på en god arbetsmiljö, mycket hög kvalité på sina produkter och med en ambition att anställa personer i närområdet är O-Mek idag ett framgångsrikt företag med många av sina produkter på export.
Att driva ett företag med framgång samt få livspusslet att fungera är viktigt både för företagaren och dess anställda.


Vi från Bergs kommun säger stort grattis till alla vinnare och önskar dem stort lycka till i den vidare tävlingen.

Uppdaterad: 2018-11-13 14.44