Dela

Kontakta oss

Kossan i Berg AB tar hem priset för Årets gröna guld!

Den 8 november 2018 går Guldgalan av stapeln för artonde året.
På torsdag förmiddag meddelades att Kossan i Berg AB tar hem priset Årets gröna guld. Christoffer Borgefjäll och Ovikens Mekaniska har tidigare vunnit priset som Årets företagare i Berg.

Kossan i Berg - VINNARE årets gröna guld

Kossan i Berg är två mjölkgårdar som när mjölkpriserna var låga, gick samman och startade ett gårdsmejeri år 2016. De satsade först på en automat för att sälja färsk mjölk direkt till konsument och har senare införskaffat en glassmaskin så de kan sälja sin glass i det egna caféet och ute i handeln. Motto går efter är att man inte ska behöva gå över ån efter vatten, eller mjölk i det här fallet, och att alla ska ha råd med bra produkter.

Vi sänder våra varmaste gratulationer till vinnarna!

Christoffer Borgefjäll, Ovikens Mekaniska -

Vinnare Årets Företagare i Berg

Sedan 80-talet är Ovikens Mekaniska ett familjeföretag och drivs nu av sonen Christoffer Borgefjäll. De tillverkar snöskoter- och ATV-vagnar, som säljs inom Sverige och den svenska armén, Nord- och Sydpolen, Svalbard, Frankrike, Grönland, Island samt till den tyska och franska armén. År 2009 fick Christoffer sitt livs ögonblick som företagare med en stor order från den norskan armén. I arbetet är hållbarhet och miljö viktigt och allt avfall sorteras flitigt. Målen och visionerna för framtiden är att behålla de befintliga kunderna och få ökat resultat. För Christoffer är personalen guld värda.

Uppdaterad: 2018-11-09 08.37