Dela

Kontakta oss

Berg stärker sin position som en attraktiv näringslivskommun

För tredje året i rad kniper Bergs kommun förstaplatsen som bästa kommunen i länet att driva företag i. Resultatet kommer från Svenskt Näringlivs senaste enkätundersökning som släpptes den 26 maj 2020. Nu inväntar vi rankingen som släpps den 23 september.

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en enkätundersökning där de lokala företagarna får svara på frågor om hur företagsklimatet är i deras kommun. Närmare 900 Jämtlandsföretag har deltagit i årets undersökning och för tredje året i rad får Bergs kommun det bästa sammanfattande omdömet.

Att vi tre år i rad hamnar på en topplacering är ett bevis att vårt långsiktiga arbete lönar sig. Vi började 2011 med en rejäl uppförsbacke och har därefter arbetat målmedvetet för att stärka förutsättningarna för att driva företag i kommunen. Det har resulterat i en klättring på nästan hundrafemtio platser från 266 till 118 (2019) säger Anders Englund, tillväxtchef Bergs kommun.

Enkätundersökningen bygger på ett flertal frågor och utöver en ökning på det sammanfattande omdömet har Bergs kommun förbättrat sig ganska markant jämfört med hela Sverige när det gäller attityder, service och bemötande, information och dialog. Även företagens engagemang för företagsklimatet får goda betyg.

Beskedet är mycket glädjande och visar på att ett bra jobb tillsammans med näringen ger resultat. Vi har använt denna ranking som en av flera mätmetoder på om vi jobbar i rätt riktning. 2011 satte vi målet att nå topp 100 senast 2020 och med fjolårets 118 placering har vi goda förutsättningar. I september offentliggörs årets ranking och då startar vi jobbet med att revidera målet. Vi slappnar inte av, vi jobbar framåt, Säger Therese Kärngard, Kommunstyrelsens ordförande.

Hela undersökningen kan läsas på Svenskt Näringslivs webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där man också kan jämföra resultaten bland annat med andra kommuner, länsvis och på nationell nivå.

Du hittar även mer information på berg.se/företagsklimat

Uppdaterad: 2020-05-28 15.00