Dela

Kontakta oss

Mingeltips med Oskar Sergel

Ser du fram emot årets företagarkväll men funderar på det där med mingel? Vi har bett årets moderator Oskar Sergel om lite handfasta tips!

Mingeltips med Oskar Sergel

Varför är det så bra att mingla? -Det är ett fantastiskt sätt att träffa nya bekantskaper och som företagare ta möjligheten att inleda en process som kan leda till en potentiell affär.

Vad kan man tänka på om man är nervös inför mingel?
-Ha en bra inledande fråga som är ”öppen”, dvs som den andre personen inte kan svara enbart ja eller nej på. Säg istället något som kräver ett utförligare svar, t.ex.: - Vilken är din resa som gör att du står här i dag?

Hur kommer man in i andras samtal?
-Genom att sticka in huvudet och säga: Ursäkta att jag stör, men jag skulle bara vilja presentera mig och ta reda på vilka ni är och vad ni gör.

Hur avslutar man ett samtal på ett proffsigt sätt?
-Genom att byta visitkort och tala om att du vill ta chansen att prata med fler personer under minglet, men att du gärna pratar mer med vederbörande senare.

Har du några supertips som alltid fungerar?
-Be om ett visitkort och fråga vad personen erbjuder eller fråga om personen söker något särskilt för tillfället.

Övrigt att tänka på?
-Ta med massor av visitkort!!! Och var själv noga med att bjuda in andra i samtalet om du ser att de står ensamma.

Oskar Sergel driver retorikfirman Sergel Talarkonst inom vilken han erbjuder föreläsningar och utbildningar inom konceptet VINNANDE PRESENTATIONER OCH MÖTEN. Han är också utbildningsansvarig för ett BNI-team i Östersund som har som sitt yttersta syfte att nätverka och hjälpa varandra till affärer. Är du intresserad av mer nätverkande? Passa på att hitta Oskar under minglet så kan ha berätta mer om BNI - världens största affärsnätverk!

Har du inte anmält dig än?
Klicka här för att komma till anmälan!

Uppdaterad: 2018-10-04 09.06