Dela

Kontakta oss

Leva

Badande killar


Fritid i Berg

Föreningslivet är aktivt och det finns snart sagt en förening för varje tänkbar intresseinriktning - här hittar du likasinnade att dela dina upplevelser med. Fotboll, ridning, ishockey, mtb, go-cart, snöskoter, båtsport, golf, agility, draghund, travsport och en mängd andra fritidsaktiviteter står till buds, vad passar dig bäst?

Kultur

I Bergs kommun finns ett rikt kulturliv med bland annat bibliotek för de läslystna, kulturskola för de musikintresserade och verksamma konstnärer vars konstverk finns placerade på olika platser i kommunen. I Bergs kommun kan upptäckarlustan blomstra och odlas. På skolorna har de yngre barnen "Kulturförmiddagar" med bild, drama, musik och sång. Folkmusik och klassisk musik utövas mycket och kan njutas av bl a under Oviken-veckan eller under Sommarakademin i Hoverberg.

Service

Bergs kommun är en landsbygdskommun och servicen varierar därför beroende på var man finns i kommunen. Utbudet av affärer och samhällsservice är i stort koncentrerad till orterna Hackås, Myrviken, Svenstavik, Åsarna, Klövsjö, Rätan och Storsjö/ Ljungdalen. Det största utbudet av service finns i centralorten Svenstavik med affärer, banker, systembolag, sjukhus samt offentlig service. Förskolor och skolor finns idag på ovanstående orter samt ytterligare några mindre platser. Naturen ligger alltid nära i Berg och därför är det mycket utomhusaktiviteter under dagarna för våra barn. De mindre skolorna ger varje enskild elev stor uppmärksamhet och de kan känna sig trygga. Vi har även ett mycket populärt gymnasium där man utöver sin vanliga utbildning kan rikta in sig på till exempel längdskidor eller hästar. De äldre kan välja mellan vårdhem eller en väl utbyggd hemsjukvård. Den personliga omtanken i vården är viktig och naturlig i en mindre kommun.

Närmast den norska gränsen

I västra delen av kommunen ligger Storsjö Kapell med en utmärkt fiskecamp samt Ljungdalen med vandringsleder upp till Helagsfjället. På Storsjön är en båttur på sommaren, en skidtur eller skridskotur på vintern sköna upplevelser. Hoverberget sticker upp vid södra delen av Storsjön och därifrån är utsikten över sjön och fjällen hänförande.

Naturparadiset ett stenkast från stan

De goda förbindelserna med Stockholm och övriga Sverige via både flyg och tåg gör att det är nära till allt från Bergs kommun. Tack vare kommunens centrala läge i Jämtland och Storsjöbygden så har Bergs kommun i stora delar en gemensam arbetsmarknad med Östersund. I Östersund hittar du allt, bowlinghall, inom- och utomhusbad, klubbar, barer, restauranger och ett stort utbud av affärer. Den moderna tekniken har gjort intåg i kommunen och idag nås de flesta orter av bredband.

Uppdaterad: 2017-08-15 14.08