Dela

Kontakta oss

Lediga tomter i Rätan

Runt omkring Rätanssjön ligger bebyggelsen utströsslad med närhet till skog och sjöar. Varför inte låta Rätan bli en plats för dig och din familj att växa på?

Rätansbygden ligger i södra delen av Bergs kommun och har en stark anknytning till sina vattendrag och sjöar. Det här är en plats där fisket sedan lång tid tillbaka har varit ett stort intresse hos både invånare och besökare. Den smala och raka sjön Rätanssjön har fått sitt namn på grund av sitt karakteristiska utseende.

Vid sjöns södra del ligger Rätan med bibliotek, skolan med förskola, grundskola och fritids. Barnen på Rätans skola går här från förskola till årskurs sex. I direkt anslutning till skolgården finns ett elljusspår och ett stenkast bort en mindre pulk- och skidbacke. Skolan har även en stor idrottshall och en skridskobana.

 Rätansbyn 6:108

Tomtstorlek 2792 kvm

Pris 195 440 kr

Centralt i Rätan ligger denna stora tomt med sjöutsikt och närhet till service. Här erbjuds du ett sjönära uteliv och lugnt tempo med närhet till fjäll.

Orten erbjuder en flexibel arbetspendling med en timmes bilfärd till Östersund, Sveg och Ånge. Till Klövsjö och destination Vemdalen har du enbart 30 minuters resväg.

200 m till livsmedelsaffär, 1 km till badplats. Utökad service finns i Åsarna och Svenstavik, 15 respektive 25 minuter bort.

Tomtområdet i Rätan
Tomtområdet i Rätan
Kartbild över Rätan. Rätansbyn 6:108 markerat med rött.

Om tomterna

Samtliga våra lediga tomter har vatten, avlopp och el framdraget till tomtgräns.

Det finns två el-leverantörer som verkar i Bergs kommun. BTEA och Jämtkraft, där den senare finns i Hackås och Myrviken/Oviken området medan BTEA finns i övriga delar.

För kostnader gällande VA-anslutning, vänd dig till kommunens VA- och renhållningsbolag, Vatten och Miljöresurs. Läs mer på Vatten och Miljöresurs webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad: 2020-12-21 09.14