Dela

Kontakta oss

Destination Vemdalen

Fettjeåfallet

Vemdalen, med Klövsjö och Storhogna, gör sommaren till ett mysigt fjälläventyr för hela familjen. Kom och samla minnen till familjealbumet under vandringar, fjällritter, fisketurer och spännande möten med genuin fjällkultur.

Mest känd är destinationen förstås för vinterns skidåkning i de tre skidområdena Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna med gemensamt liftkort. Minst lika frestande är destinationens sommarmeny:

Dagsvandringar för familjen

Många välskötta och lättvandrade leder väntar. Till genuina fäbodar och till storslagna vyer över fjäll och vildmark. Finn fem fall – lättillgänglig vandring till våra fem vattenfall.

Kanot på Veman

Hyr kanot och paddla längs slingrande Veman, där finns stor chans att se bäver, fiska eller att ta ett dopp. Ta med picknick-korg och upplev sommaren när den är som allra bäst.

Fjälläventyr till häst

För hästälskare väntar en mängd äventyr som till exempel ranchveckor med kofösning och fjällritt med övernattning på fäboden.

Här nappar det!

Vemdalen är drömfiske för alla. Bläddra i Fiskeguiden som ger alla fakta om Vemdalens 250 fiskevatten. Ett dussintal är lättillgängliga put-and-take-vatten.

Mysiga cykelturer

Hyr hojar och trampa iväg längs stigar och grusvägar, genom storskogar till glittrande sjöar och tjärnar.

Golf på hög nivå

Destination Vemdalen har två golfbanor: Klövsjö-Vemdalens GK och Hede Vemdalens GK, boendepaket finns där det ingår greenfee på valfri bana. För nybörjare och barn finns Fäbodbanan med 9 hål, där kan alla som vill prova på.

Härproducerat med fjällsmak

Smaka på spännande ostar, tugga riktig surdegsbröd bakat i stenugn, njut av kött och korv som smakar som förr.


Uppdaterad: 2018-01-26 11.51