Samisk flagga

Dela

Kontakta oss

Ungdomskort, busskort - gratis resande i 365 dagar

Ungdomskortet är ett busskort som ger alla ungdomar 6-19 år folkbokförda i Bergs kommun möjlighet att åka gratis med Länstrafiken 365 dagar om året.

buss kör i full fart

Ungdomskortet är personligt och gäller för obegränsat antal resor med buss i Jämtlands län inklusive stadsbussarna i Östersund, skidbussar, Snöpendeln samt Norrtåg. Kortet gäller dock inte på nattbussar, och heller inte för resande med närtrafiken.

Hur länge gäller kortet?

Kortet gäller från den 1 januari det år du fyller 6 år till och med den 31 december det år du fyller 19 år. Du har samma ungdomskort hela tiden och när du inte längre har rätt till kortet spärras det automatiskt.

Om du är över 19 år men har förlängd studietid kan kommunen ge dispens så att du kan fortsätta resa med ditt ungdomskort fram till som längst den 30 juni det år du fyller 20 år. Denna dispens sköts automatiskt via skolans studie- och yrkesvägledare för elever med förlängd studietid.

Om du tappar bort ditt busskort

Tänk på att ditt ungdomskort är en värdehandling - förvara ditt kort väl.

Om du tappar ditt kort ska du förlustanmäla det via formuläret på vår sida om ersättningskort för att du ska få ett nytt.

Anmäl förlust av busskort

Har du inte tillgång till internet kan du även ringa 0687-169 69 helgfri måndag-fredag mellan kl 08.00 - 12.00.

Ersättningskortet kostar 125 kronor och skickas till din folkbokföringsadress tillsammans med en faktura på avgiften. Är du under 18 år krävs målsmans uppgifter.

Observera att du själv betalar för dina resor under tiden du väntar på ditt ersättningskort. Detta gäller alla åldrar.

Säker och trygg trafikmiljö

Hjälp till att skapa en så säker och trygg trafikmiljö som möjligt - oavsett när du befinner dig på eller nära väg och trafik. Uppsikt, omtanke och försiktighet gör trafiken säkrare för alla.

Glöm inte att alltid ha synlig reflex på dig under den mörka årstiden. Använd alltid bälte i fordonet du reser med.

Uppdaterad: