Dela

Kontakta oss

Gymnasiesärskolan

Vi på Fjällgymnasiet bedriver idag utbildning i en trygg miljö, där närhet och pedagogiskt stöd är ledord i verksamheten.

Vi på Fjällgymnasiet har för närvarande ett program på nationell nivå. Det är programmet för skog, mark och djur. Vi har även en elev som läser individuellt program.

Från och med läsåret 2014-2015 finns möjlighet för gymnasiesärskoleelever att gå nationell idrottsutbildning inom längdskidåkning och alpint vid Fjällgymnasiet.

Utbildningen på gymnasiesärskolan sker till viss del integrerat med gymnasieskolan till exempel i ämnet Idrott och hälsa och när vi har gemensamma Tema- och friluftsdagar.

Övrig tid sker arbetet i mindre grupper och anpassas individuellt efter varje elevs förutsättningar och behov. Vi försöker tillgodose elevernas intressen och kompletterar därför deras utbildning med sådant som kan vara till nytta i det kommande arbets- och vuxenlivet.

Utbildningen består av skolförlagd undervisning i bland annat kärnämnena varvat med arbetsplatsförlagt lärande (APL), där vi arbetar med en stor del av programmens karaktärsämnen. Exempel på APL-platser kan vara ridanläggning, café, lantbruk, förskola och storkök.

Kontaktperson: Anna Kvarneland, anna.kvarneland@fjallgymnasiet.se

GYMNASIESÄRSKOLANS

Nationella program:

  • Programmet för administration, handel och varuhantering
  • Programmet för hotell, restaurang och bageri
  • Programmet för hälsa, vård och omsorg
  • Programmet för samhälle, natur och språk
  • Programmet för skog, mark och djur      

Individuellt program

Du är välkommen till oss för studiebesök eller praktik. Hör av dig!

Uppdaterad: