Mat och kök i Berg
I Bergs kommun sätter vi gästen i fokus, ett av våra mål är att laga maten där gästerna finns. Våra tolv tillagningskök gör sitt bästa för att gammal som ung ska få mat tillagad med kärlek att avnjutas i en trevlig miljö.

Utgångsläget i vår matlagning är att köpa råa livsmedel, laga från grunden och att välja bort halv- eller helfabrikat. Komponerandet av våra matsedlar pågår ständigt för att hitta härliga råvaror till våra kockar. Vi som alla andra behöver också inspiration för att bli bättre. Vem vet, kanske du har lite kritik eller en jättebra idé för att vi ska ge dig eller någon av våra andra gäster roligare och godare mat.
Välkommen till bords hälsar Henrik Hallqvist, Kökschef
Skolmatsedeln som app
Skolmatsedeln finns även tillgänglig via appen Skolmaten, som du hittar via din appbutik i din smartphone. Sök på Skolmaten i appbutiken och välj sedan län, kommun och aktuell skola.
Matsedlar
Skolmat
Fläskfritt alternativ i kursiv stil där det är aktuellt.
Vecka 49, 30 nov-4 dec
Måndag 30 nov - Köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt.
Tisdag 1 dec - Gulaschgryta med ris.
Onsdag 2 dec - Stekt panerad fisk med kall sås och potatis.
Torsdag 3 dec - Hamburgare med tillbehör
Fredag 4 dec - Lasagne.
Vecka 50, 7-11 december
Måndag 7 dec - Kålpudding med potatis, gräddsås och lingonsylt.
Tisdag 8 dec - Kyckling i currysås med ris
Onsdag 9 dec - Fisk under sprött täcke, potatis, kall sås och ärter
Torsdag 10 dec - Kalops, potatis och rödbetor.
Fredag 11 dec - Tacobuffé
Vecka 51, 14-18 december
Måndag 14 dec - Gulaschsoppa med cremefraicheklick. Nybakat bröd och ost.
Tisdag 15 dec - Raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt.
Onsdag 16 dec - Jullunch
Torsdag 17 dec - Kökets val
Fredag 18 dec - Risgrynsgröt och skinkstut.
Matsedel äldreomsorgen
Vecka 49, 30 nov-6 dec
Måndag 30 nov
Lunch Köttbullar, potatis och morotsstuvning.
Efterrätt Nyponsoppa och skorpa.
Middag Kokt lunchkorv, pepparrotssås, potatis och grönsaker.
Tisdag 1 dec
Lunch Gulaschgryta med kokt potatis och grönsaker.
Efterrätt Blåbärskräm
Middag Fläskpannkaka, lingonsylt och råriven morot
Onsdag 2 dec
Lunch Stekt panerad fisk med kall sås och potatis.
Efterrätt Färsk frukt
Middag Broccoli- och skinkgratäng med kokt potatis.
Torsdag 3 dec
Lunch Ärtsoppa, pannkaka med sylt.
Middag Pytt i panna med ägg och rödbetor. Bärfil.
Fredag 4 dec
Lunch Lasagne och grönsaker.
Efterrätt Blandad fruktkräm
Middag Korvgryta med rotsaker, senapsyoughurt och potatis.
Lördag 5 dec
Lunch Bräckt rimmad oxbringa med stuvad potatis och stekt lök.
Efterrätt Blåbärspaj med vaniljsås.
Middag Kroppkakor med smörsky och lingonsylt.
Söndag 6 dec
Lunch Pepparrotskött, kokt potatis och grönsaker.
Efterrätt Hallonpannacotta med kanel.
Middag 2 sorters sill med ägghalva, kokt potatis och gräddfil.
Vecka 50, 7-13 dec
Måndag 7 dec
Lunch Kålpudding med potatis, gräddsås och kokta grönsaker.
Efterrätt Rabarberkräm
Middag Potatis- och purjolökssoppa med skinksmörgås.
Tisdag 8 dec
Lunch Kyckling i currysås, kokt potatis och grönsaker.
Efterrätt Hallonsoppa
Middag Blodpudding med bacon, vitsås och lingonsylt.
Onsdag 9 dec
Lunch Fisk under sprött täcke, potatis, kall sås och ärter
Efterrätt Färsk frukt
Middag Bondomelett med smörsky.
Torsdag 10 dec
Lunch Kalops med potatis och kokta grönsaker.
Efterrätt Krusbärskräm.
Middag Redd grönsakssoppa med skinksmörgås.
Fredag 11 dec
Lunch Stekt fläsk med löksås, potatis och grönsaker.
Efterrätt Bärfil
Middag Ansjovislåda och grönsallad.
Lördag 12 dec
Lunch Fläskköttgryta, kokt potatis, grönsaker och gelé.
Efterrätt Jordgubbssmulpaj med vaniljsås
Middag Pannkaka med keso, sylt och rårivna morötter.
Söndag 13 dec
Lunch Lutfisk med sås. potatis och gröna ärter.
Efterrätt Exotisk fruktsallad med vispgrädde.
Middag Prinskorv, potatis och stuvad spenat
Vecka 51, 14-20 dec
Måndag 14 dec
Lunch Gulaschsoppa med ostsmörgås
Efterrätt Falsk kalvdans
Middag Pölsa med kokt potatis och rödbetor.
Tisdag 15 dec
Lunch Raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt
Efterrätt Drottningkräm
Middag Kalvsylta med rödbetssallad och kokt potatis.
Onsdag 16 dec
Lunch Isterband med stuvad potatis och rödbetor.
Efterrätt Färsk frukt
Middag Kokt fisk med ägg- och persiljesås. Potatis och gröna ärtor.
Torsdag 17 dec
Lunch Köttfärsgratäng med potatis, grönsaker.
Efterrätt Persikor och vispgrädde
Middag Potatisbullar, bacon, lingonsylt och keso.
Fredag 18 dec
Lunch Ugnstekt lax med kall örtsås, kokt potatis och grönsaker.
Efterrätt Blandad fruktkräm
Middag Pytt i panna, ägg och rödbetor
Lördag 19 dec
Lunch Pannbiff med löksky, potatis, grönsaker och lingonsylt
Efterrätt Äppelkaka med vaniljsås.
Middag Varmkorv med bröd, potatismos.
Söndag 20 dec
Lunch Stekt kyckling, bearnaisesås och kyftpotatis.
Efterrätt Chokladmousse med grädde.
Middag Jordärtskockasoppa med skinksmörgås.
Vecka 52, 21-27 december
Måndag 21 dec
Lunch Bruna bönor och stekt fläsk, kokt potatis.
Efterrätt Blåbärskräm
Middag Broccoli- och skinkgratäng med kokt potatis.
Tisdag 22 dec
Lunch Fylld ugnsfalukorv med potatismos och grönsaker
Efterrätt Falsk kalvdans
Middag Sparrissoppa med skinksmörgås.
Onsdag 23 dec
Lunch Brässerade revbensspjäll med plommonsås, kokt potatis och grönsaker.
Efterrätt Fruktcocktail med vispgrädde.
Middag 2 sorters sill med ägghalva, kokt potatis och gräddfil.
Torsdag 24 dec
Lunch Kall jultallrik
Efterrätt Julens efterrätt.
Middag Varm jultallrik
Fredag 25 dec
Lunch Lutfisk med sås. potatis och gröna ärter.
Efterrätt Ris a la Malta och saftsås
Middag Prinskorv, potatis och stuvad spenat
Lördag 26 dec
Lunch Köttbullar med rödbetssallad och kokt potatis.
Efterrätt Mangocheesecake
Middag Janzons frestelse med ägghalva och sallad.
Söndag 27 dec
Lunch Stekt fläskkotlett med champinjonsås, stekt potatis och grönsaker.
Efterrätt Ägglikörmousse med vispgrädde.
Middag Gulaschsoppa med cremefraicheklick och ostsmörgås.
Vecka 53, 28 dec-3 jan
Måndag 28 dec
Lunch Julkorv med potatismos, grönsaker.
Efterrätt Hallonsoppa
Middag Laxpudding, smörsky och gröna ärter.
Tisdag 29 dec
Lunch Ugnsgratinerad kassler med champinjoner. Kokt potatis och grönsaker.
Efterrätt Persikor och vispgrädde
Middag Högsbosoppa med skinksmörgås.
Onsdag 30 dec
Lunch Köttfärsgratäng med potatis, grönsaker.
Efterrätt Exotisk fruktsallad med vispgrädde.
Middag Krämig kycklinggryta med dragon, ris.
Torsdag 31 dec
Lunch Helstekt fläskfilé med potatis- och svartrotsgratäng, madeirasås och honungsglacerade morötter.
Efterrätt Pannacotta med hjortronsylt.
Middag Smörgåstårta
Fredag 1 jan
Lunch Ugnsbakad lax med dill- och citronmajonnäs, potatis och grönsaker.
Efterrätt Krusbärskräm.
Middag Varmkorv med bröd, potatismos.
Lördag 2 jan
Lunch Schnitzel, ugnspotatis, rödvinssås och gröna ärter.
Efterrätt Blåbärspaj med vaniljsås.
Middag Pannkaka med keso, sylt och rårivna morötter.
Söndag 3 jan
Lunch Dillkött, kokt potatis och grönsaker
Efterrätt Hallonpannacotta med kanel.
Middag Redd grönsakssoppa med skinksmörgås.
Vecka 1, 4-10 januari
Måndag 4 jan
Lunch Stekt fläsk med löksås, potatis och grönsaker.
Efterrätt Aprikoskräm
Middag Kokt fisk med ägg- och persiljesås. Potatis och gröna ärtor.
Tisdag 5 jan
Lunch Broccoli- och skinkgratäng med kokt potatis.
Efterrätt Färsk frukt
Middag Köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt.
Onsdag 6 jan
Lunch Apelsin- och chilibakad fisk, potatis och ärter.
Efterrätt Jordgubbskräm
Middag Bräckt kassler med kokt potatis och stuvad spenat.
Torsdag 7 jan
Lunch Köttsoppa med nybakat bröd och ost.
Efterrätt Äppelkaka med vaniljsås
Middag Kåldolmar, potatis, grädssås, lingonsylt och grönsaker.
Fredag 8 jan
Lunch Pepparrotskött, kokt potatis och grönsaker.
Efterrätt Blandad fruktkräm
Middag Makaronipudding med smörsky och kokta grönsaker.
Lördag 9 jan
Lunch Pannbiff med löksky, potatis, grönsaker och lingonsylt
Efterrätt Exotisk fruktsallad med vispgrädde.
Middag Rotfruktsplättar, bacon och lingonsylt
Söndag 10 jan
Lunch Helstekt fläskkarré med potatis, gräddsås och grönsaker.
Efterrätt Chokladmousse med grädde.
Middag Lättrimmad ångkokt fisk med hollandaise, kokt potatis och brytbönor.
Vecka 2, 11-17 januari
Måndag 11 jan
Lunch Pasta med ost- och skinksås.
Efterrätt Drottningkräm
Middag Pytt i panna, ägg och rödbetor
Tisdag 12 jan
Lunch Potatisbullar, bacon, lingonsylt och keso.
Efterrätt Bärfil
Middag Fläskköttgryta, kokt potatis, grönsaker och gelé.
Onsdag 13 jan
Lunch Stekt panerad fisk med kall sås och potatis.
Efterrätt Färsk frukt
Middag Köttfärsfrestelse och grönsaker.
Torsdag 14 jan
Lunch Ärtsoppa, pannkaka med sylt.
Middag Varmkorv, potatismos, grönsaker och bärkräm.
Fredag 15 jan
Lunch Stekt kycklingfile´, potatisgratäng, grönsaker och skysås.
Efterrätt Stekta äpplen med vaniljsås.
Middag Kalvsylta med rödbetssallad och kokt potatis.
Lördag 16 jan
Lunch Portergryta med potatis och grönsaker.
Efterrätt Mintpäron med vispgrädde
Middag Potatis- och purjolökssoppa med skinksmörgås.
Söndag 17 jan
Lunch Skinkstek, potatis, gräddsås och grönsaker.
Efterrätt Kladdkaka med vispad grädde
Middag Matjessill med ägghalva, gräddfil och kokt potatis.
Uppdaterad: 2020-12-01 17.02