Dela

Kontakta oss

Besöksnäringen i Berg prisas av Svenska Turistföreningen

Den 11 november delades priset Årets kudde ut av Svenska Turistföreningen, STF. På prispallen hittar vi två riktiga guldkorn från Bergs kommun – Persåsen Hotell/Vandrarhem och Helags Fjällstation som kammar hem ett varsitt guld.

Bakom priset Årets kudde står Svenska Turistföreningen som varje år lyfter fram och prisar några av Sveriges bästa hotell, vandrarhem, fjällstationer, och fjällstugor. ”Det ärofyllda priset Årets kudde utser varje år guldkornen av de 300 STF-boenden som finns runt om i landet. Vinnarna visar bredden av STFs boendemöjligheter där vi vill inspirera till små och stora äventyr i Sverige.” skriver STF själva på sin hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För alla boenden anslutna till STF är Årets kudde en prestigefylld tävling som ger vinnarna ett kvitto på god service och en upplevelse utöver det vanliga. Tävlingen är uppdelad i sex olika kategorier där vinnarna i Mat, Natur/Kulturupplevelse och Hållbarhet utses av en jury. Resterande tre kategorier går under benämningen Gästernas Val och utses av gästerna som besökt de olika boendena. Kategorierna för Gästernas Val är Vandrarhem/Hotell, Fjällstation och Fjällstuga. 

Persåsen Hotell/Vandrarhem: Årets kudde – bästa natur- och kultur 2018

 Årets kudde – bästa natur- och kultur 2018

GULD – STF Persåsen Hotell/Vandrarhem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
På Persåsen är de nordiska träslagen i centrum. Här bor gästerna i samklang med naturen i timrade stugor eller rum inredda i olika träslag. Upptäck träverkstaden och den unika träutställningen, eller passa på att upptäcka Sveriges fäbotätaste område. Eller vad sägs om att besöka Sveriges djupaste klyftgrotta? På Persåsen bjuder familjen Wikner på natur- och kulturupplevelser som sätter stort avtryck.

Helags Fjällstation: Årets kudde – gästernas val – årets fjällstation 2018

 Årets kudde – gästernas val – årets fjällstation 2018

GULD – STF Helags Fjällstation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vid foten av den 1 797 meter höga Helagstoppen ligger fjällstationen som år efter år får beröm av sina gäster för det fantastiskt trevliga bemötandet och den genuina atmosfären. En gäst konstaterade: ”Efter en härlig vandring, bastu, en god middag och en god natts sömn med renarna nosande utanför, vaknar man upp till Helags sagolika massiv. Kan inte bli bättre.”. Vi kan inte annat än hålla med.

Vad är STF?

Svenska turistföreningen, STF är en ideell organisation som bildades 1885 med målet att främja turismen och göra landet mer tillgängligt för alla. ”Vi på Svenska Turistföreningen vet att det finns mycket mer vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi få fler människor att ta del av våra unika miljöer.” Idag har föreningen cirka 235 000 medlemmar och över 300 boenden runt om i landet. Klicka här för att komma till STF’s hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: