Idrottsanläggningarna öppnar för fler

ben och klubbor från två personer som spelar innebandy.

Nu öppnar kommunens idrottsanläggningar även för äldre ungdomar samt för vuxna, dock med vissa förbehåll. Undantaget är de kommunala idrottsanläggningarna Svenstavik som är helt stängda under veckan.

I samråd med smittskyddet på Region Jämtland Härjedalen och utifrån ett bredare folkhälsoperspektiv har Bergs kommun beslutat att öppna kommunens idrottsanläggningar för fler. Från och med måndag den 8 februari öppnar alla idrottsanläggningar utom de i Svenstavik för bokningar, men med olika restriktioner för olika åldersgrupper.

För barn och unga födda 2002 eller senare

Fortfarande gäller anvisade maxantal för respektive lokal, samt att övriga restriktioner för att minska smittorisken ska följas. Tänk på att du som bokar har ansvar för att se till så restriktionerna följs under aktiviteten.

Folkhälsomyndighetens regler, råd och restriktioner Länk till annan webbplats.

För vuxna

För dig som är född 2001 eller tidigare gäller en maxgräns på 8 personer under varje aktivitet, oavsett lokal. Även här gäller att du som bokar och ansvarar för aktiviteten ansvarar för att restriktionerna följs - se länk ovan.

Svenstaviks idrottsanläggningar undantagna- stängt för alla under veckan

På grund av lokala förhållanden med klustersmitta så håller Svenstaviks kommunala idrottsanläggningar stängt helt och hållet under vecka 6, och går alltså inte att boka alls (inte heller för barn och unga).