Idrottsanläggningarna öppnar för barn och ungdomar

Två innebandyspelare, en som gör mål och en som försöker rädda skottet

Kommunens idrottsanläggningar öppnar för träningsverksamhet för barn och ungdomar som är födda 2005 och senare.

Öppningen gäller från och med måndagen den 25 januari, både inomhus och utomhus för löpande föreningsverksamhet. Anläggningarna öppnas dock inte för de som är äldre, det vill säga personer födda 2004 och tidigare. Bergs kommun rekommenderar alla föreningar att ha dialog med sina respektive specialförbund eller Riksidrottsförbundet om vilka restriktioner föreningarna har att förhålla sig till.

Föreningarna ansvar för att följande restriktioner följs under aktiviteterna:

Observera att omklädningsrummen håller stängt - ombyte sker hemma. Omklädningsrummen kan dock användas för in- och utpassering.

Maxantal personer i kommunens idrottsanläggningar

Utifrån pandemilagen och med hänsyn till arbetsmiljö, pandemiläge och idrotts­anlägg­ning­arnas utformning begränsas antalet personer som kan vistas samtidigt i våra idrotts- och träningsanläggningar. Begränsningarna införs för att säkerställa att lokalerna kan användas utan risk för trängsel.

Här finns en lista över kommunens idrottsanläggningar och vilket maxantal som kan vistas i dessa från den 25 januari.

• Svenstahallen - max 60 personer samtidigt, för halvhall max 30 personer
  • Svenstaviks gymnastiksal - max 15 personer samtidigt
  • Hackås gymnastiksal - max 15 personer samtidigt
  • Rätans gymnastiksal - max 15 personer samtidigt
  • Klövsjö gymnastiksal - max 15 personer samtidigt
  • Sporthallen på Mötesplats Oviken - max 60 personer samtidigt, för halvhall max 30 personer
  • Simhallen Mötesplats Oviken - max 15 personer samtidigt
  • Svenstaviks simhall - max 15 personer samtidigt.
  • Svenstaviks ishall - max 60 personer samtidigt.

Observera att allmänhetens bad (kvällsbadet) är fortsatt inställt, liksom allmänhetens åkning på Svenstaviks ishall. Vi hänvisar till utomhusrinken Billstahov i Hackås som har öppet för allmänhetens åkning.

Riksidrottsförbundets vanliga frågor och svar om corona och idrott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.