Samisk flagga

Dela

Kontakta oss

Räddningstjänsten

Bergs kommun är medlem i Räddningstjänsten Jämtland som är ett samarbete mellan kommunerna Östersund, Krokom, Strömsund, Berg, Ragunda och Bräcke.

Räddningstjänsten är förberedd på att kunna agera i många olika situationer såsom brand­bekämpning, trafikolyckor, räddingsinsatser till sjöss, skogsbrandsläckning, insatser vid kemikalieolyckor med mera.

Organisationen samverkar också regionalt, nationellt och internationellt i olika samarbeten och projekt för att utveckla och förbättra förmågan att hantera räddningstjänst.

Mer information om verksamheten hittar du på Räddningstjänsten Jämtlands hemsida. Där hittar du också information om till exempel sotning och eldning, explosiva eller brandfarliga varor, gasol, arrangemang i tält, flytvästar, brandsäkerhet och mycket mer.

Besök Räddningstjänsten Jämtlands hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du arbeta som deltidsbrandman?

Du behövs som deltidsbrandman i Bergs kommun!

På sidan www.blideltidsbrandman.nu Länk till annan webbplats. hittar du all information om yrket och vad det innebär. Här kan du också göra tester för att se om du passar för yrket.

Politisk representation

Bergs kommun finns representerad i Räddningstjänsten Jämtlands beslutande församling, som kallas direktion. Direktionen består av förtroendevalda från de olika kommunerna, och Bergs kommun är representerad med en ledamot, som även är ledamot i Bergs kommunfullmäktige.

På Räddningstjänstens sidor om direktionen kan du se vilka som är medlemmar, samt läsa protokoll från direktionens sammanträden.

Läs mer om direktionen för Räddningstjänsten Jämtland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: