Samisk flagga

Dela

Kontakta oss

Treklövern

Boendet Treklövern ligger centralt beläget i byn Åsarna i den södra delen av Bergs kommun. Här finns personal bestående av undersköterskor och vårdbiträden dygnet runt. Dagtid finns även sjuksköterska på plats 3 dgr/vecka..

Treklövern har två avdelningar på övre våningsplan. På nedre plan finns Byvägens LSS boende med fem lägenheter. På övre plan ligger avdelningarna Blåklockan och Anemonen med totalt 15 lägenheter.
På övre plan finns även Go-sidan, daglig verksamhet.

Lägenheterna på Treklövern är handikappanpassade och utrustade med trygghetslarm. I varje lägenhet på 38 kvm finns en köksdel med spis, diskbänk och kyl/frys samt låsbart medicinskåp. Badrummen i lägenheterna är rymliga och bekväma. Garderob finns i farstudelen av lägenheten, linneskåp finns i badrummet. Möjlighet finns även att disponera låsbart förråd i källaren. På varje avdelning finns gemensamt kök/matrum och allrum med tv. Det finns även balkong, uteplats och tvättstuga på varje avdelning.

Måltiderna lagas i husets storkök och serveras antingen i den egna lägenheten eller i det gemensamma matrummet, utifrån önskemål. Lägenhet hyrs genom Bergs hyreshus efter beslut om särskilt boende från kommunens biståndshandläggare. Vid inflyttning på Treklövern utses en av personalen till kontaktperson. Denne ska hjälpa den boende med kontakter och eventuella inköp mm. I samma hus som Treklövern inryms även barnomsorg, fritidsverksamhet, LSS boende, Go-sidan och skolmatsal. Kökspersonalen är gemensam för skola och äldreomsorg.
Lägenheterna hyrs ut helt omöblerade. Mer information om lägenheterna och Treklövern ges av enhetschef eller biståndshandläggare.

När du flyttar hit

Din lägenhet är omöblerad och du tar med dig allt som du behöver i din vardag som exempelvis möbler, sänglinne, kläder, hygienartiklar, städutrustning och husgeråd. Prata med personalen om du ska ta med säng. Tänk på att du behöver en hemförsäkring. I nära anslutning till inflyttningen träffas vi och genomför en planering utifrån dina behov och önskemål.

Uppdaterad: