Samisk flagga

Dela

Kontakta oss

Östgärde

Östgärde ligger i Rätan och består av två avdelningar, Brunkulla & Lyckebo. Personalen vill göra det hemlikt och trevligt för den boende, där dennes behov är grunden för verksamheten. Insatserna bygger på respekt för människornas självbestämmande, integritet och trygghet och ges på lika villkor.

På varje avdelning finns gemensamt kök, matrum/allrum med tillgång till TV. Det finns även balkong/altan till varje avdelning. Förråd till lägenheterna finns i källarplanet. Trygghetslarm finns i varje lägenhet/vårdrum. Personalen finns dygnet runt och består av undersköterskor och vårdbiträden. Måltiderna äts gemensamt i matsalen men för den som så önskar får äta på sitt rum.

Brunkullan

är ett ett boende med 12 lägenheter. Personalen hjälper till med att laga frukost hos var och en av de boende om så önskas. Huvudmål och kvällsmat serveras i matsalen.

Lyckebo

är ett gruppboende med 6 lägenheter. De boende deltar i de vardagliga sysslorna i den mån de kan och vill. Frukost och kvällsmål lagas i boendet och huvudmålet hämtas från Östgärdes kök.

I köket på Östgärde lagas maten till förskolan, vårdtagare i servicehuset samt till hemmaboende pensionärer. Från och med hösten 2009 ska även maten till skolan lagas här. Köket totalrenoverades under 2008-2009. Maten tillagas på konventionellt sätt med både varma och kalla rätter, från råvaror, hel och halv fabrikat.

Historik

Rätans ålderdomshem byggdes 1955-56. Landshövding Anders Tottie invigde "hemmet" den 20 april 1956. Bygget kostade 584.605 kr.  Tillbyggnader har gjorts 1978 (Gärdet) ,1985 ( den gamla delen byggdes om till servicelägenheter) och 1995 blev den senaste utbyggnaden klar, (Brunkulla och Lyckebo).

När du flyttar hit

Din lägenhet är omöblerad och du tar med dig allt som du behöver i din vardag som exempelvis möbler, sänglinne, kläder, hygienartiklar, städutrustning och husgeråd. Prata med personalen om du ska ta med säng. Tänk på att du behöver en hemförsäkring. I nära anslutning till inflyttningen träffas vi och genomför en planering utifrån dina behov och önskemål.

Uppdaterad: