Samisk flagga

Dela

Kontakta oss

Föräldrautbildningar

Det är vanligt att barn bråkar med sina föräldrar och syskon. Ibland kan det vara svårt att som förälder veta hur man ska hantera det. Komet är en föräldrautbildning som riktar sig till dig som vill minska konflikterna hemma och få en bättre relation med ditt barn.

Bergs kommun anordnar Komet-utbildningar i form av en serie gruppträffar under höst och vår.

Vad är Komet?

Komet är strukturerade gruppträffar för föräldrar som vill få en bättre relation till sina barn och fler positiva stunder tillsammans. Träffarna riktar sig till föräldrar med barn som upplever att det är mycket tjat och bråk hemma. Forskning visar att Komet ger positiva resultat och många föräldrar ser en förändring redan efter några träffar.

Läs mer om Kometprogrammet Länk till annan webbplats.

Välkommen att anmäla ditt intresse till vårens föräldrautbildningar!

Under våren bjuder vi in till två föräldrautbildningar, ABC för dig med barn i åldern 3-12 år med kursstart vecka 11 och KOMET för dig med barn i åldern 12-18 år med kursstart vecka 10. Grupperna kommer att genomföras digitalt via Teams.

Intresseanmälan skickas via formuläret på denna sida. Ange vilken grupp ni vill delta i. Platserna är begränsade och först till kvarn.

ABC för dig med barn i åldern 3-12 år

ABC är ett föräldrarstödsprogram som alla familjer med barn i åldrarna 3–12 år kan delta i. Programmet syftar till att påverka barns utveckling på ett positivt sätt, stärka relationerna mellan barn och vuxna samt hjälpa föräldrar att handskas bättre med vardagssituationer. Träffarna är gemensamt med andra föräldrar och gruppledare och ges möjlighet till diskussioner och övningar.

Utbildningen består av fyra träffar.

Komet för dig med barn i åldern 12–18 år

I familjer med tonåringar är det vanligt med bråk och konflikter mellan föräldrar och barn. Som förälder kan det vara svårt att veta hur du ska hantera situationen. Komet är ett föräldrautbildningsprogram som riktar sig till dig som vill minska tjat och konflikter i hemmet och få en bättre relation med din ungdom. Du kommer att få möjlighet att utbyta erfarenheter med andra föräldrar och samtidigt öva på nya förhållningssätt mellan träffarna.

Utbildningen består av åtta träffar samt en uppföljningsträff.

Inbjudan till föräldrautbildningarna i pdf-format Länk till annan webbplats.

Uppdaterad: