Samisk flagga

Dela

Kontakta oss

Berg har fortsatt bäst företagsklimat i Jämtland

Den 25 maj 2021 släppte Svenskt Näringsliv resultatet av den årliga attitydundersökningen av företagsklimatet i Sveriges kommuner. I Jämtland har drygt 800 företagare medverkat på undersökningen och för fjärde året i rad rankas Berg som etta bland länets kommuner.

Definitionen av ett bra företagsklimat är, enligt Svenskt Näringsliv, summan av de attityder, regler, institutioner och kunskaper som möter företagaren i vardagen. Årets undersökning genomfördes under januari till mars och företagarna i Berg ger ett bra sammanfattande betyg av kommunens företagsklimat.

Glädjande att vi även i år lyckas förbättra betyget från företagen när det gäller det sammanfattande omdömet av kommunens företagsklimat. För att fortsätta den positiva trenden ska vi i dialog med företagen fortsätta arbetet med att skapa goda förutsättningar för våra företagare, säger Anders Englund, Tillväxtchef Bergs kommun.

På frågan vad kommunen ska prioritera för att förbättra företagsklimatet i Berg svarade företagarna (topp tre):

  • Förbättrat mobilnät och bredband (57,69%)
  • Fler bostäder (39,74%)
  • Lägre kommunala avgifter (37,18%)

Ett hållbart och långsiktigt arbete ger resultat och vi jobbar vidare med nya mål. Fler bostäder och fler som får bredband ser vi inom kort. Vi är i en positiv spiral i kommunen och det ska vi ta vara på och bygga framåt på, säger Therese Kärngard, kommunstyrelsens ordförande

I höstas (2020) klättrade Berg 16 placeringar i rankingen och nådde en slutlig placering på 102. I Bergs kommun används rankingen som en av flera mätmetoder för att kontinuerligt prioritera de områden som företagare i kommunen tycker är viktigast. Målet var att vi skulle vara topp 100 senast 2020. Tillsammans med näringslivet kommer nu nya mål att sättas.

Läs enkätsvaren på foretagsklimat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: