Samisk flagga

Dela

Kontakta oss

Företagsklimat

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Rankingen syftar till att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag.

Bergstopp

När Svenskt Näringsliv släppte sin årliga ranking av företagsklimatet stod det klart att Bergs kommun klättrat 16 placeringar från 118 till 102 (år 2020). Sett till länet innebär placeringen även att Berg har det bästa företagsklimatet i Jämtland.

”Rankingen visar att vi är på mycket god väg att bli en riktigt bra kommun att driva och starta företag i, men vi ska fortsätta jobba framåt och bli ännu bättre, i samverkan med det lokala näringslivet, säger Therese Kärngard (S), kommunalråd i Bergs kommun.”

2011 låg Bergs kommun på placering 266 och en handlingsplan togs fram för att förbättra kommunens företagsklimat. Handlingsplanen förankrades i näringslivsrådet och beslutades av kommunstyrelsen. Sedan dess har kommunen klättrat 164 placeringar från 266 till 102.

I Bergs kommun används rankingen som en av flera mätmetoder för att kontinuerligt prioritera de områden som företagare i kommunen tycker är viktigast. Målet var att vi skulle vara topp 100 senast 2020. Tillsammans med näringslivet kommer nu nya mål att sättas.

Klicka här för att läsa mer om Bergs kommuns företagsklimat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: