Samisk flagga

Dela

Kontakta oss

Vi söker friluftsmänniskor som vill tillbringa sommaren i fantastiska Berg!

Fotograf: Ebba Silversnö

Bada i vattenfall, vandra bland mäktiga fjäll, fiska i några av landets bästa fiskevatten eller njut av tystnaden vid en av många fina sjöar? Vi söker efter dig som vill uppleva Bergs och Jämtlands fantastiska natur i sommar och samtidigt arbeta som vikarie inom vård och omsorg. Vi hjälper till att ordna boende och bjuder på fiskekort!

I Bergs kommun är du alltid nära naturen, och här finns både fjäll och sjöar precis bakom knuten. Nu erbjuder vi dig chansen att uppleva den fantastiska jämtländska naturen under sommaren 2022 och samtidigt arbeta som sommarvikarie inom äldreomsorg och LSS.

Vi erbjuder

Som semestervikarie erbjuder vi dig möjlighet till hjälp att ordna boende i Berg, gratis fiskekort, friluftslån samt närhet till en mängd olika aktiviteter och naturupplevelser.

Vi har behov av både timvikarier och personal för längre vikariat.

Arbetsbeskrivningar och kvalifikationskrav

För att arbeta som sommarvikarie ser vi gärna du har fullgjord gymnasieutbildning, men välkomnar även dig som studerar eller inte har fullständiga betyg från gymnasiet. Till vissa jobb behöver du dock ha gymnasial eller eftergymnasial utbildning, till exempel som sjuksköterska och rehabassistent. Klicka på respektive annons nedan för att se fullständiga arbetsbeskrivningar och kvalifikationskrav.

Semestervikarier administratör inom äldreomsorg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Semestervikarier personlig assistans inom LSS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Semestervikarier stödassistent inom LSS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Semestervikarier till äldreomsorg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Semestervikarier sjuksköterska, distriktssköterska och rehabassistent Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Friluftsliv i Bergs kommun

Fotograf: Rasmus Eriksson

Är du sugen på äventyr?

DÅ ÄR DET HÖG TID att pricka av kommunens 13 naturreservat. Arådalen, Brötarna och Stubbarna är bara några av dem. Se hela listan här.

VANDRA TILL HELAGS som är Jämtland/Härjedalens högsta topp. Bo över på fjällstationen och se Helagsglaciären. Turen upp på Helags har utsetts till att vara världens tredje bästa topptur av National Geographics - ingen dålig titel!

BESÖK LUGNA ARÅDALEN ELLER MYSIGA GRÄFTÅVALLEN för dagsturer eller längre turer till fots.

CYKLA MED FINA VYER I ÅSARNA, KLÖVSJÖ eller närliggande Vemdalen. Trampa upp till Klövsjötoppen för en fantastisk utsikt över Klövsjö by eller utmana dig med tuffa leder bland Åsarnas fina skogslingor.

Fotograf: Ebba Silversnö

Go chasing waterfalls

OM DU ÄR SVAG FÖR VATTENFALL kan vi rekommendera Kvarnbäckfallet i Storsjö med sin makalösa utsikt, fallen i Gräftåvallen och det anonyma Linafallet i Sörtjärn.

ÄR DU MODIG? Då kan du bada i vattenfall som Fettjeåfallet, Fallmoran och Sångbäcksfallet i Klövsjö eller någon av de sju fallen i Ljungdalen.

OM DU ÄR RIKTIGT BADSUGEN finns det även nio kommunala badplatser att välja mellan i Bergs kommun. Är solen framme kanske det är läge att smida när järnet (och kroppen) är varm och checka av alla åtta samma dag? Hela listan finns på bergsliv.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
TRÖTT PÅ SAND MELLAN TÅRNA? Då är utomhusbadet på Rätans camping något för dig. Häggsåssjön är ett givet bad för dig som ändå är en badkruka då det är långgrunt och snabbt värms upp, liksom badvattnet i Salsån.

Fotograf: Ebba Silversnö

Sugen på en biltur?

PACKA BILEN FULL med gott fika, för nu blir det åka av. Kör över Flatruet, Sveriges högst belägna landsväg, 975 meter över havet och speja ut över de mäktiga vidderna.
PÅ TAL OM UTSIKT så ska du inte missa utsikten från Åsarne gamla kyrka, som är en snabb avstickare från 45:an. Gör
också ett besök hos Galbergsgubben och utsiktsplatsen efter väg 315 mellan Rätan och Klövsjö.
HÄR FINNS BORD, bänkar och utsikt. Den fina rastplatsen Fuan som ligger mellan Storhallen och Skålan är väl värd ett fikastopp och ta även en svängom runt Hoverberget upp mot Toppstugan. När du ändå är ute och far är Kusbölehelvetet en spännande destination bara för sitt namns skull.

Fotograf: Ebba Silversnö

Grotta i grottor

GROTTOR FINNS DET gott om här. Hoverbergsgrottan är såklart ett givet besöksmål för den som vill göra ett besök i landets största klyftgrotta och grotta i spännande historia kring den.
SANNÄSGROTTAN ligger på motsatt sida av Kojbyn utanför norr om Rätan. Håll utkik efter skylten längs E45:an.

Uppdaterad: