Samisk flagga

Dela

Kontakta oss

Bli deltidsbrandman

Som deltidsbrandman eller räddningstjänstpersonal i beredskap, RiB, fyller du en viktig samhällsfunktion och hjälper till vid bränder, trafikolyckor, vattenlivräddning, djurlivräddning, hjärtstopp och andra sjukvårdsfall.

Inom Bergs kommun finns fyra deltidsstationer med räddningstjänstpersonal i beredskap. De finns i Svenstavik, Myrviken, Ljungdalen och Rätan.

På Räddningstjänsten Jämtlands webbplats kan du läsa mer om att vara deltidsbrandman, och på vilka stationer det finns lediga uppdrag.

Läs mer om räddningstjänstpersonal i beredskap hos Räddningstjänsten Jämtland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du behöver bo och arbeta nära stationen

Din tjänst som räddningstjänstpersonal i beredskap kombinerar du med ditt ordinarie arbete. När du har beredskap och larmet går rycker du ut och måste då kunna lämna hem eller jobb en tid.

Du behöver bo och arbeta inom 5 minuter från en station så du kan ta dig dit på bara några minuter. Innan du kliver in i rollen som brandman så grundutbildar Räddningstjänsten Jämtland dig och gör dig redo för arbetsuppgifterna.

Uppdaterad: