Dela

Kontakta oss

Tillfälliga utlysningar av projektmedel

Ibland finns det extra pengar från olika myndigheter att söka för att föreningar och företag ska kunna utveckla sin verksamhet eller samarbeten med andra. Här nedan redovisar vi några av de tillfälliga projektmedel som finns att söka för er som har idéer som ligger utanför er vanliga verksamhet.

Förutom de mer varaktiga projektmedlen finns det även tillfälliga utlysningar där ni som förening eller företagare kan söka pengar för aktiviteter och projektidéer ni gått och funderat på. Förutsättningarna för att söka varierar mellan de olika utlysningarna och för att kunna söka måste projektidén passa den aktuella utlysningen.

En kort sammanfattning av de olika utlysningarna hittar du här nedan, via länkarna kommer du till respektive utlysning där du hittar mer information. Du kan även kontakta kommunens projektadministratör som kan lotsa dig vidare.

 • Nu kan du som arbetar med leder för vandring eller mountainbike-cykling söka stöd för din investering från Tillväxtverket. Projektet ska bidra till lokal utveckling genom att utveckla kvalitetssäkrade, hållbara och attraktiva leder för mountainbike- och vandringsturism och som bidrar till att långsiktigt stärka besöksnäringen och företagande i landsbygder.

  Prioriterade åtgärder:

  • Investeringar i leder som har de långsiktiga förutsättningarna för finansiering, förvaltning och utveckling på plats.
  • Investeringar där lederna ingår i en turistisk helhetslösning, det vill säga utgår från besökares behov av erbjudanden inom hela kedjan resa-bo-äta-göra.
  • Ansökningar från regionala turistorganisationer och regionala ledsamordnare.

  Sista dag för ansökan är 31 januari 2022.

  Vem kan söka?

  Stödet kan sökas av myndigheter, regioner, kommuner, föreningar, andra organisationer och företag. Observera att vi kommer att prioritera ansökningar från regionala turistorganisationer och regionala ledsamordnare. Detta för att främja långsiktiga och strategiskt sammanhängande investeringar. Projekten bör genomföras med berörda ledansvariga.

  Om du som söker inte är en regional turistorganisation eller regional ledsamordnare, så är det en fördel om dessa regionala aktörer har en aktiv och framträdande roll i projektgenomförandet.

  Till utlysningen för Investera i leder i landsbygder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • Har du en ny idé om hur man kan utveckla servicen i landsbygder? Så att fler får tillgång till matbutik, mack och kontanter eller till post och paket? Sök då medel till pilotprojekt från Tillväxtverket.

  Pilotprojektet ska bidra till att upprätthålla, utveckla eller utöka den lokala servicen, så som dagligvaror, drivmedel, post och paket och därmed förbättra förutsättningarna att verka, bo och vistas i landsbygder för företag, boende och besökare.

  I utlysningen prioriteras projekt som vill testa ny teknik och nya arbetssätt samt metoder som har betydelse för att utveckla nya lösningar. Pilotprojektet ska genom samarbete syfta till att utveckla en lösning för att öka tillgängligheten till kommersiell service.

  Du kan inte söka för investering i eller drift av en servicelösning.

  Sista dag för ansökan är 31 augusti 2022.

  Vem kan söka?

  Myndigheter, regioner, kommuner, intresseorganisationer och föreningar kan söka medlen.

  Till utlysningen för Piloter för service i landsbygder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: