Vilken kommun vi lever i!

Drygt två år av pandemi följt av fullt krig här i Europa, i Ukraina, skulle kunna sänka många totalt. Men inte Bergsborna. Idérikedom, inspiration, energi och goda exempel sköljde över oss när vi träffades under Berg Framåt den 4 april för att just lyfta blicken – från där vi är idag och dit vi är på väg.

År 2021 fyllde vår kommun 50 år. Det planerade vi att fira vid två tillfällen, men båda gångerna fick vi ställa in på grund av pandemin. Nu kunde vi äntligen göra det, 51 år efter att vår fantastiska kommun bildades.

Vi valde att inte titta bakåt, på de år som gått, utan i stället titta framåt. Vi gjorde det med människor från byar, från vår organisation, från föreningar, från skolklasser och från näringsliv. Vi gjorde det med goda exempel från vår kommun, med inspirationsföreläsningar, med sång, med yoga och med att äntligen få umgås med varandra utan en datorskärm mellan oss.

Här följer några exempel i form av film och bilder på vad vi fick med oss – hoppas det kan bringa glädje och energi till fler i vår fantastiska kommun!

Tack alla Bergsbor!

Therese Kärngard, Bo Karlsson, Daniel Danielsson & Ralf Westlund

Gunhild Åkerblom, kulturchef delade ut 2021 års kulturpris och kulturstipendium

Evelina Solsten berättade om livet som renskötare i Glen och sitt arbete med sociala medier