Bergs kommun samarbetar med Lokalguiden

Bergs kommun inleder ett samarbete med Lokalguiden för att via sin webbplats kunna visa vilka lediga kommersiella lokaler och mark som finns i kommunen.

- Vi har ett mycket bra näringslivsklimat i vår kommun och en av anledningarna är att vi försöker underlätta så mycket vi kan för våra näringsidkare, säger tillväxtchef Anders Englund.

Lokalguiden är en av landets ledande lokalförmedlare av olika sorters lediga lokaler. Det kan handla om kontor, lager, produktionslokaler, företagshotell, med mera. Och det kan även handla om mark.

Via webbsidan kan både det kommunala bolaget BergFast och privata fastighets- och markägare kostnadsfritt annonsera sina lokaler och mark. Förutom läge och fastighetsägare går det att komplettera med mer information om lokalen, exempelvis bilder och planskisser.

- Man registrerar sig helt enkelt som fastighets- eller markägare, men man kan även registrera sig som lokalsökande, säger Anders Englund, och fortsätter:
- Vi vill helt enkelt att ingen företagsetablering ska falla på grund av att det är krångligt att hitta rätt lokal.

Länk till sida för registrering Länk till annan webbplats.