Samisk flagga

Dela

Kontakta oss

Skolor och förskolor hårt drabbade av covid

Grundskolorna

Just nu har vi fjärrundervisning i Myrviken för årskurs 9 den 17 till 21 januari, samt för årskurs 7 och 8 den 19 till 21 januari, på grund av hög frånvaro bland både personal och elever. Övriga skolor har än så länge närundervisning men vi kan komma att behöva ta beslut om fjärr om fler personal blir frånvarande.

Förskolorna

Förskolorna i Åsarna och Myrviken har hög personalfrånvaro och vi har därför vädjat till vårdnadshavarna att om möjligt hålla sina barn hemma resten av veckan. I Åsarna har vi även bett dem med samhällsviktig funktion att anmäla det. I Myrvikens förskolor har vi ännu inte gjort det, men beroende på hur läget utvecklas kan det bli aktuellt.

Gymnasiet

Fjällgymnasiet har fjärrundervisning den 17 till 21 januari på grund av frånvaro bland lärare och elever. Beslut inför nästa vecka är ännu inte taget.

Här hittar du mer information

Har du frågor om coronaviruset covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

På 1177 Vårdguiden hittar du mer information om vad coronaviruset covid-19 innebär och när du behöver kontakta vården.

Folkhälsomyndigheten har sammanställt frågor och svar gällande exempelvis symptom på smitta och hur viruset smittar.

På krisinformation.se finns ansvariga myndigheternas information om covid-19.

Om du är orolig

Röda Korset har startat en stödtelefon för dig som känner dig orolig eller ensam. Stödtelefonen nås på telefonnummer 0771-900 800 och har öppet måndag till fredag klockan 12.00-16.00.

Dela endast bekräftad information

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.

Uppdaterad: