Samisk flagga

Dela

Kontakta oss

Frivilligstöd - hjälp till isolerade på grund av coronaviruset

hand som håller i en kasse med äpplen

I samarbete med Röda Korset inför Bergs kommun två e-tjänster för att samordna frivilligstöd i samband med coronapandemin. Samarbetet skapar en trygg lösning där personer i riskgrupper, inklusive personer över 70 år, kan anmäla behov av hjälp med exempelvis matinköp och upphämtning av mediciner. E-tjänsterna möjliggöra även för frivilliga att erbjuda sin hjälp till corona-isolerade.

På grund av coronapandemin uppmanas personer som är i riskgrupper, inklusive personer över 70 år, att undvika sociala kontakter. Isoleringen innebär att allt fler behöver hjälp med exempelvis matinköp och upphämtning av mediciner.

På uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är Röda Korset den samordnade organisationen av frivilligstödet i Bergs kommun. Övriga organisationer som ingått en avsiktsförklaring om samverkan är Svenska Kyrkan, Riksidrottsförbundet, Rädda Barnen och Sveriges Stadsmissioner

Hjälpen kommer att erbjudas av Bergs kommun och Röda Korset så länge behovet kvarstår under coronapandemin.

Vill du hjälpa till? Det här kan du göra

Just nu finns det stort behov av extra hjälp i samband med coronapandemin. Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan om du har möjlighet att hjälpa Röda Korset med exempelvis matinköp och upphämtning av mediciner till corona-isolerade.

Bergs kommun söker vikarier

Med anledning av coronapandemin söker Bergs kommun även flera personer som vill arbeta som vikarie under en period inom någon av våra verksamheter. Just nu söker vi framför allt efter personer som har utbildning eller erfarenhet inom:

  • äldreomsorg
  • LSS
  • kök & lokalvård
  • barnomsorg

Här kan du läsa mer och skicka in din intresseanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här anmäler du om du vill hjälpa till

Har du någon utbildning eller erfarenhet från någon av nedanstående områden?
Har du någon utbildning eller erfarenhet från någon av nedanstående områden?


Tillhör du en riskgrupp och behöver hjälp?

Nu kan du anmäla dig till Bergs kommun om du tillhör en riskgrupp och behöver hjälp med något. Kommunen förmedlar sedan behoven till Röda Korset som tar kontakt med dig.

För att anmäla ditt behov kan du fylla i formuläret nedan eller kontakta Fredrik Åström på Bergs kommun. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Hemsändning till alla över 70 år

Den kostnadsfria hemleveransen av dagligvaror upphörde den 1 nov.

Här anmäler du om du är i behov av hjälp

Uppdaterad: