Samisk flagga

Dela

Kontakta oss

Information om coronaviruset - Besöka våra boenden, skolor, förskolor och fritidshem

De nationella restriktionerna kring besök till våra verksamheter är hävda och du kan återigen komma på besök. Men covid är inte över så det är fortfarande viktigt att du som besöker oss precis som tidigare håller avstånd och god hygien.

Det här ska du tänka på om du ska besöka något av våra äldreboenden

Ett stort ansvar vilar också på dig som vill komma på besök i något av våra boenden. Sammanfattningsvis är det viktigt att tänka på följande:

  • Stanna hemma när du känner dig sjuk, även vid milda symtom. Det är bättre att avstå från ett besök än att riskera att sprida smitta på boendet.
  • Tvätta händerna ofta. Smittämnen kan fastna på händerna och spridas vidare när man tar någon i hand eller via föremål. Använd handsprit när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Håll lämpliga avstånd vid besöket, både till andra personer som bor på boendet samt till personal och andra besökare.
  • Stäm av med den du vill besöka först så att hen känner sig okej med att få besök, så att det inte skapar oro hos den boende över att bli smittad.
  • Tänk över hur många ni är som kommer på besök samtidigt – kanske är det bättre att komma en och en på besök än till exempel en hel familj vid samma tillfälle.

Ta kontakt med personalen på våra boenden om du du har funderingar inför ett besök. Kontaktuppgifter till varje boende hittar du på våra sidor om boenden för äldre.

Kontaktuppgifter till äldreboenden inom Bergs kommun Länk till annan webbplats.

Besök på gruppbostäder och korttidshem inom LSS

Ta kontakt med personalen på det boende du vill besöka om du har funderingar, och tänk på att hålla avstånd och god hygien enligt ovan.

Kontaktuppgifter till LSS-verksamheter inom Bergs kommun Länk till annan webbplats.

Besök till förskola, skola och fritidshem

Kontakta klassföreståndare, mentor eller rektor innan besök. I övrigt gäller även här att inte besöka om du har sjukdomssymptom, hålla lämpligt avstånd samt vara extra noga med handhygienen.

Kontaktuppgifter till förskolor, skolor och fritidshem finns på våra sidor om skolor och barnomsorg Länk till annan webbplats.

Uppdaterad: