Samisk flagga

Dela

Kontakta oss

Fakta om Bergs kommun

Bergs kommun ligger nästan mitt i Sverige och har en befolkningsmängd på ca 7 150 personer på en yta av 5 753 km², det bli 1,3 personer/km². Kommunen är i huvudsak en turism- och besöksnäringskommun.

Bergs kommunflagga med kommunvapnet på en flagga i vinden mot blå himmel med enstaka moln.

Berg är också en samisk förvaltningskommun och den sydsamiska kulturen, rennäringen och det sydsamiska språket är en viktig del av kommunens identitet.

Centralorten Svenstavik ligger vid sydliga spetsen av Storsjön 65 km sydväst om Östersund. Kommunen har bra kommunikationer för transporter (buss & järnväg) samt  för datakommunikation.

Här finns industri, service, handel, vård- och hälsocentral samt utbildning för stora och små med både Lärcentrum, grundskola och gymnasieskola.

I kommunen ligger kända orter som Klövsjö, Åsarna och Ljungdalen. I naturen hittar vi Storsjön och dess Storsjöodjur och Helagsfjället.

Kommunens politiska ledning finns i kommunkontoret (även kallat kommunhuset)  i Svenstavik. Här finns även kommunens växel och reception. Besöksadress och postadress finns i sidfoten på webbplatsen.

Karta över kommunen

(klickbar före större storlek)

Karta över Bergs kommun -klicka på bilden för större kartbild

Karta över Bergs kommun -klicka på bilden för större kartbild

Det fantastiska med Bergs kommun

Vyer från Bergs kommun

Uppdaterad: