Samisk flagga

Dela

Kontakta oss

RSSTV

Sidan är till för att förmedla nyheter till nyhetstv i foajén Bergs kommun


 • Medborgardialog i Storsjö 2 juni
  Nu är det åter igen dags att träffas och fortsätta den nära dialogen mellan medborgare, företagare, civilsamhälle och kommunen. Torsdag 2 juni möts vi på Bygdegården i Storsjö.

 • Dags att ansöka ur fonden Hälsofrämjande aktiviteter
  Syftet med fonden är att uppmuntra till fysisk aktivitet och reducera antalet fallolyckor. Aktiviteterna ska vända sig till dem som är 65 år och äldre. Föreningar, intresseorganisationer och enskilda som har för avsikt att anordna en aktivitet som främjar fortsatt god hälsa för åldersgruppen, kan ansöka ur fonden.Blankett "Ansökan om hälsofrämjande aktiviteter för oss över 65 år" finns att hämta på
  www.berg.se/48/kommun-och-politik/blanketter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under Vård och Omsorg, eller kan beställas av nämndsekreteraren.
  För frågor eller ytterligare information kontakta nämndsekreterare Sanna Castillo Appell på tel. 0687-162 01 eller via e-post: sanna.castillo.appell@berg.seAnsökan ska skickas till: Bergs kommun, Vård- och socialnämnden, Box 73, 845 21 Svenstavik, och ska vara inkommen senast 2022-06-30.

 • Medborgardialog i Hackås 31 maj
  Nu är det åter igen dags att träffas och fortsätta den nära dialogen mellan medborgare, företagare, civilsamhälle och kommunen. Tisdag 31 maj möts vi på Föreningshuset i Hackås.

 • Föreläsning om äldres psykiska hälsa
  Bergs kommun bjuder in till en föreläsning om äldres psykiska hälsa med Susanne Rolfner Suvanto (Leg.ssk/Fil.mag i pedagogik) från Omvårdnadsinstitutet. Kommunen bjuder på föreläsningen och fika som en del av pengarna som år 2021 avsattes till hälsofrämjande insatser för barn, unga och äldre efter pandemin.

 • Inbjudan till föreläsning: Om skidsportens samiska pionjärer
  Söndag 8 maj berättar idrottshistorikern Isak Lidström om skidsportens samiska anor. I blickpunkten står fiskesamen J-A Persson och hans överraskande seger i Vasaloppet 1929.

 • Inbjudan till föreläsning: När kallkällan sinar - samiska samtal om livets slut
  Torsdag 5 maj berättar Lena Kroik, Borgafjäll, om sin avhandling
  som med hjälp av urfolksmetod lyfter fram kulturella uttryck
  kopplade till döende, död och sorg bland samer.


 • Rekryteringsträff – semestervikarier inom äldreomsorg och LSS
  Är du intresserad av ett semestervikariat inom äldreomsorg och LSS, eller nyfiken och vill veta mer om vad arbete inom dessa områden innebär? Då är du varmt välkommen på rekryteringsträff fredag den 13 maj på Tingshuset i Svenstavik.

Uppdaterad: