RSSTV

Sidan är till för att förmedla nyheter till nyhetstv i foajén Bergs kommun

• Medborgardialog i Storsjö 2 juni
    Nu är det åter igen dags att träffas och fortsätta den nära dialogen mellan medborgare, företagare, civilsamhälle och kommunen. Torsdag 2 juni möts vi på Bygdegården i Storsjö.

• Dags att ansöka ur fonden Hälsofrämjande aktiviteter
    Syftet med fonden är att uppmuntra till fysisk aktivitet och reducera antalet fallolyckor. Aktiviteterna ska vända sig till dem som är 65 år och äldre. Föreningar, intresseorganisationer och enskilda som har för avsikt att anordna en aktivitet som främjar fortsatt god hälsa för åldersgruppen, kan ansöka ur fonden.Blankett "Ansökan om hälsofrämjande aktiviteter för oss över 65 år" finns att hämta på
    www.berg.se/48/kommun-och-politik/blanketter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under Vård och Omsorg, eller kan beställas av nämndsekreteraren.
    För frågor eller ytterligare information kontakta nämndsekreterare Sanna Castillo Appell på tel. 0687-162 01 eller via e-post: sanna.castillo.appell@berg.seAnsökan ska skickas till: Bergs kommun, Vård- och socialnämnden, Box 73, 845 21 Svenstavik, och ska vara inkommen senast 2022-06-30.

• Medborgardialog i Hackås 31 maj
    Nu är det åter igen dags att träffas och fortsätta den nära dialogen mellan medborgare, företagare, civilsamhälle och kommunen. Tisdag 31 maj möts vi på Föreningshuset i Hackås.

• Föreläsning om äldres psykiska hälsa
    Bergs kommun bjuder in till en föreläsning om äldres psykiska hälsa med Susanne Rolfner Suvanto (Leg.ssk/Fil.mag i pedagogik) från Omvårdnadsinstitutet. Kommunen bjuder på föreläsningen och fika som en del av pengarna som år 2021 avsattes till hälsofrämjande insatser för barn, unga och äldre efter pandemin.

• Inbjudan till föreläsning: Om skidsportens samiska pionjärer
    Söndag 8 maj berättar idrottshistorikern Isak Lidström om skidsportens samiska anor. I blickpunkten står fiskesamen J-A Persson och hans överraskande seger i Vasaloppet 1929.

• Inbjudan till föreläsning: När kallkällan sinar - samiska samtal om livets slut
    Torsdag 5 maj berättar Lena Kroik, Borgafjäll, om sin avhandling
    som med hjälp av urfolksmetod lyfter fram kulturella uttryck
    kopplade till döende, död och sorg bland samer.

• Rekryteringsträff – semestervikarier inom äldreomsorg och LSS
    Är du intresserad av ett semestervikariat inom äldreomsorg och LSS, eller nyfiken och vill veta mer om vad arbete inom dessa områden innebär? Då är du varmt välkommen på rekryteringsträff fredag den 13 maj på Tingshuset i Svenstavik.