Dela

Kontakta oss

Prenumerera på nyheter från Berg via RSS

Genom att bevaka ett eller flera RSS-flöden kan du på ett smidigt sätt få information om nyheter på kommunens webbplats utan att behöva besöka den. RSS (RDF Site Summary) är ett standardformat för att leverera nyhetsrubriker och sammanfattningar.

För att kunna bevaka ett RSS-flöde behöver du ett program som kan läsa RSS-formatet. Har du en modern webbläsare och e-postprogram i din enhet har den inbyggd funktionalitet att läsa RSS-flöden och Du behöver inte installelera något program. Genom att klicka på en rubrik kan du läsa hela artikeln.

Nyheter från www berg.se i din enhet

För att börja bevaka ett RSS-flöde från Bergs kommun (nyheter) klistrar du in adressen www.berg.se/rss till flödet i den webläsare eller RSS-läsare du använder på din dator och/eller mobiltelefon. Därefter följer du instruktionerna på din enhet.

Så här ser ett RSS-flöde ut från www.berg.se/rss (olika beroende vilken läsare du använder) i din dator Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För att lägga till dessa nyheter klickar du på (Om Du använder)

  • MS Explorer klickar du på favoriter och spara i favoriter > klicka på inställningar för Feeds> ställ in tiden för hämtning av Feeds (nyheter)
  • Firefox klickar du på Prenumerera > då har du den upplagd i Bokmärkesfältet

Om du vill ha Feeds i din mobiltelefon är tillvägagångssättet beroende på vilken mobil du har och hur gammal den är. Läs mobilinstruktionerna. Det är enkelt om du har en mobil av senaste årgången.

Behöver du en RSS läsare.

Det finns en stor mängd program och många av dem är gratis. Programmen meddelar när en ny artikel publicerats. Genom att klicka på en rubrik kan du läsa hela artikeln.

Exempel på program och tjänster som kan läsa RSS-formatet:
FeedReader   Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., för Microsoft Windows.
Mozilla Firefox   Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., webbläsare med inbyggd RSS-läsare. För Mac OS X, Linux och Microsoft Windows.

Uppdaterad: