Dela

Kontakta oss

Dricksvatten

Rent vatten är för många av oss så naturligt och självklart att vi sällan tänker på att det är förutsättningen för allt liv och även människans viktigaste livsmedel.

Bergs kommun arbetar kontinuerligt för att både upprättahålla en god kvalitet på det vatten vi själva producerar i våra kommunala vattenverk, och agerar också som tillsynsmyndighet och kontrollerar så att andra producenters dricksvatten håller god kvalitet.

Kommunalt dricksvatten

I Bergs kommun är det vårt kommunala bolag Vatten och Miljöresurs som ansvarar för driften av de kommunala vattenverken. Vatten och Miljöresurs ansvarar för kommunalt vatten i både Bergs och Härjedalens kommuner, från totalt cirka 40 vattenverk.

Vatten och Miljöresurs tar regelbundet prover på vattnet, så kallad egenkontroll, och vidtar också åtgärder om brister upptäcks.

Läs mer om kommunalt vatten på Vatten och Miljöresurs webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Enskilt dricksvatten, egen brunn

För dig som har enskilt dricksvatten, så kallad egen brunn, ställs också krav på kontroll.

Information om dricksvatten från enskilda brunnar finns på våra sidor om vatten och avlopp.

Läs mer om enskilt vatten

Information för dricksvattenproducenter

Du som har ett eget vattenverk, en vattenförening eller tillhandahåller dricksvatten till kommersiella verksamheter eller livsmedelsverksamheter kan omfattas av regelverket för dricksvatten, dricksvattenföreskrifterna.

Läs mer om dricksvatten för producenter

Uppdaterad: