Samisk flagga

Dela

Kontakta oss

Bygga, bo och miljö

Rest husstomme

På de här sidorna hittar du information om bland annat vad du behöver göra om du vill bygga nytt, ändra eller riva något. Du hittar också information om inomhus- och utomhusmiljö, djur och lantbruk och mycket annat.

Många ärenden inom bygga, bo och miljö kan du använda våra e-tjänster för att snabbt och smidigt till exempel ansöka om bygglov när det passar dig.

Långa handläggningstider

Det är många som vill vara med och utveckla i vår kommun vilket är väldigt roligt. Det innebär dock att återkoppling och beslut tar lite längre än vanligt.

Handläggningstid bygglov

Den exakta handläggningstiden varierar från ärende till ärende utifrån hur komplext ärendet är. Handläggningstiden får vara 10 veckor från det att ärendet är komplett. Miljö- och byggnämnden får om det är nödvändigt på grund av handläggningen eller utredningen i ärendet förlänga med ytterligare 10 veckor. Dröjer handläggningen mer än dessa veckor sätts bygglovsavgiften ned.

Telefontider för byggnadsinspektörerna:

  • måndag-tisdag, torsdag-fredag 09:00 - 11:00
  • onsdagar 09:00 - 10:00

Det går även att ansöka via blankett som du mejlar eller postar till oss, se våra kontaktauppgifter på sidan Kontakta miljö- och byggavdelningen.

Gå till blanketter

Nyheter från bygga, bo och miljö

Uppdaterad: