Samisk flagga

Dela

Kontakta oss

Kort som inte fungerar

Här kommer en beskrivning av busskorten i Länstrafiken och möjliga orsaker till att det ”inte fungerar” att validera (läsa) i bussens biljettmaskin.

Huvudanledningen till att ett busskort slutat fungera beror på yttre åverkan eller annan skada.

Kortet kan vara ”suttit på”, hålslaget, använt som isskrapa, avskavda hörn etc. och till slut påverkas innehållet i kortets antenn eller datachip.

I busskortets ytterkant finns en antenn och ett datachip som är nödvändiga för full funktion, se bild ovan till höger. Elektronisk utrustning vi möter i vardagen påverkar inte antenn eller datachip.

Det kan vara tillfälliga fel i biljettmaskinen, och då indikerar det fel på alla kort på den aktuella bussen och inte ett enstaka kort. Föraren har god kunskap om biljettmaskinens funktion och vet besked.

Finns ”ingen förklaring” till att kortet inte fungerar, prova att validera (läsa) kortet i en annan buss och biljettmaskin. Fungerar det fortfarande inte - beställ ett ersättningskort, via sidan Ersättningskort.

Kort som inte har en sannolik förklaring till varför de inte fungerar, skickar du till kommunen så att funktionen kan undersökas.

Adressen hittar du längst ned på denna sida.

Uppdaterad: